Ontmoet Brassband Amersfoort

P

Onze band

Wie we zijn.. en wat we doen!

Brassband Amersfoort is de ‘british-style’ brassband van Amersfoort en omstreken.
Het orkest bestaat uit zo’n 30 enthousiaste koperblazers en slagwerkers, en is op 5 september 1975 in Ermelo opgericht als “Veluwe Brass”. Onder deze naam bouwde het orkest in de afgelopen jaren een goede naam op middels het geven van concerten en de deelname aan diverse wedstrijden en concoursen.
Sinds 2000 is Amersfoort de domicilie van het orkest. Echter pas op 10 mei 2014 werd ook de naam van het orkest aangepast en werd “Brassband Amersfoort” een feit.

Brassband Amersfoort komt sinds 2018 uit in de 1e divisie en staat sinds december 2011 onder leiding van dirigent Vincent Verhage.
Jaarlijks geeft het orkest ongeveer 8 optredens, zowel concerten als wedstrijden.Het voorjaarsconcert is daarbij een belangrijk jaarlijks terugkerend optreden.
Daarnaast organiseert de vereniging al enige jaren het Brassband Festival Midden Nederland, waarbij midden oktober top brassbands elkaar ontmoeten in de stad Amersfoort.
Brassband Amersfoort is ook een vaste deelnemer aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen, waarbij al eens een mooie 2e en een 3e plaats werd behaald.

Naast het gezamenlijke doel om zo goed mogelijk mooie muziek te spelen is de onderlinge gezelligheid en vriendschap een belangrijk samenbindend element voor de leden van Brassband Amersfoort.

Nieuwsgierig geworden? Het is altijd mogelijk om eens langs te komen en een repetitie te bezoeken! Van harte welkom!

P

Bezetting

De huidige helden van Brassband Amersfoort vind je hieronder.

SopranoJoep de Klerck
Solo CornetPrincipal
Ben Verhage
Jasper Veenendaal
Rik Jansen
Dennis Geurts
RepianoKobi Boland
2e/3e CornetMarlies de Groot
Jesse Mooij
Wim van Loo
Martine Borst
Miranda Verheij
Harm Jan Dedden
Flugelhorn Hiltje Fokkelman
Solo HornGerrit Wiegers
1e HornMarchien Spruyt
2e HornJudith Scheepstra
Menno Reijven
1e BaritonHarry Spruyt
2e BaritonLouise Mesker
EuphoniumYorick de Swart
Daan Voorburg
1e TromboneHenk Veenendaal
2e TromboneHelmich Pierik
BastrombonePatrick Schaller
Eb BasWim Vermeulen
Luuk Mink
Bb Bas Roelof van der Meer
Edwin Scheepstra
Vacature
SlagwerkJelte Folkertsma
Jord Spruyt
Gerco van Gelder

Brassband Amersfoort heeft op dit moment in overleg ruimte voor een Bb- of Eb-bassist. Ook voor andere instrumenten zijn wij altijd op zoek naar remplaçanten. Neem gerust contact met ons op of kom eens langs op een repetitie.

P

Dirigent

Het artistieke hart van de band

Vincent Verhage is de dirigent van Brassband Amersfoort. Vincent is in 2004 begonnen aan zijn studie conservatorium te Enschede waar hij les kreeg van Joost Smeets, de bastubaist van het Limburgs Symfonie Orkest en het Orkest van het Oosten. Masterclasses volgden van o.a. Steven Mead, Bernard Beniers, David Thornton en David Childs en Vincent remplaceerde bij diverse militaire orkesten en het Orkest van het Oosten.

In Enschede studeerde Vincent 2 jaar HaFaBra-directie bij Hennie Rameakers om, na het behalen van zijn Bachelor euphonium, in Utrecht te beginnen aan zijn Master HaFaBra-directie bij Danny Oosterman met bijvak slagwerk. Hij heeft in 2011 ook deze studie succesvol afgesloten met een 9 als eindcijfer.

Vincent heeft een uitgebreide ervaring als muzikant bij brassbands op het hoogste niveau. Hij speelde onder andere bij Brassband Schoonhoven en Brassband Rijnmond. Ook wordt Vincent regelmatig als gastsolist uitgenodigd. Hij is tevens als dirigent vast verbonden aan fanfare Crescendo Voorthuizen en harmonie K.T.S.M. uit Tiel.