Geslaagde start van de feestdagen met Kerst in Keistad

Op zaterdag 16 december 2023 sloegen Brassband Amersfoort en popkoor Basic & Full Color (inclusief hun eigen band Multicolor) de handen ineen voor een hernieuwde start van deze traditionele start van de feestdagen: Kerst in Keistad. De brassband o.l.v. Vincent Verhage en het koor o.l.v. Paul Michèl Tijssen brachten het in grote getale gekomen publiek meermaals in vervoering, zowel met eigen werken als met prachtige samenwerkingen. Naast bekende traditionele kerstwerken waren er ook verrassingen te horen: een kerstmambo door de brassband, en een medley van nummers van 4 bekende artiesten uit de Keistad door het koor. En dat ook een es-bas zeer muzikaal een melodie kan brengen was te horen in de vertolking van It’s beginning to look a lot like Christmas door solist Wim Vermeulen.

Presentator Henk de Klerck nam het publiek mee in het verhaal van The Polar Express, waarna de brassband een deel van de filmmuziek ten gehore bracht.

Samenwerkingen tussen koor en brassband waren er o.a. met Rudolph, Mary’s boy child, en de intussen traditionele afsluiter We are the world, waar het koor zich tussen het publiek mengde om echt samen de feestdagen tegemoet te gaan. Al met al dus weer een geslaagde editie van Kerst in Keistad. Heeft u het gemist? Dan zien we u graag bij één van onze concerten in 2024!

Onze grote dank gaat uit naar Leger des Heils korps Eemland, die ons zeer gastvrij welkom hebben geheten nadat we vrij kort voor het concert ‘dakloos’ leken te worden.