Brassband Amersfoort debuteert in de 1e divisie

Brassband Amersfoort heeft besloten om dit jaar tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen uit te komen in de 1e divisie.

Nadat de band bij haar laatste concours-optreden door de jury met een 1e prijs met promotie werd beloond, werd door veel leden de mogelijkheid van het daadwerkelijk verzilveren van de promotie ter sprake gebracht. Na toetsing met de NBK-organisatie en een uitgebreide consultatieronde tussen bestuur, dirigent en leden is uiteindelijk de knoop doorgehakt.

Met een stabiele bezetting en goede sfeer, een uitstekende samenwerking met dirigent Vincent Verhage en na een mooie serie van concerten en wedstrijden is dit besluit voor de band een logische volgende stap, met name bedoeld om de band te blijven uitdagen en verder te groeien.

De leden en dirigent Vincent Verhage zijn enthousiast over dit nieuwe avontuur. Voorzitter Harry Spruyt licht toe: “het wordt natuurlijk geen eenvoudige opgave, maar het verplichte werk (High Peak van Eric Ball) is een fantastisch werk om de tanden in te zetten. Voor onze band een uitdaging van formaat waar we nu al naar uit zien!” Hij voegt daar aan toe: ”De band gaat met de eigen complete bezetting naar de NBK. Wel hebben we nog extra ruimte voor een solo cornet en een besbas.”