4 mei Herdenkingsconcert Amersfoort

Op 4 mei herdenken we in Nederland “allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord; zowel tijdens de Tweede Wereldoorlog en de koloniale oorlog in Indonesië, als in oorlogssituaties en bij vredesoperaties daarna.” Naast de Nationale Herdenking op de Dam worden door heel het land momenten en evenementen georganiseerd waar iedereen de kans heeft om op zijn of haar manier invulling te geven aan die herdenking.

Brassband Amersfoort en kamerkoor Capella Amersfoort geven op 4 mei het Herdenkingsconcert 2023 in de St. Xaveriuskerk in Amersfoort.
Een mooi moment, waar wij als koor en orkest invulling gaan geven aan deze belangrijke mijlpaal in de jaarlijkse kalender.
Het Herdenkingsconcert is een jaarlijkse traditie en wordt aangeboden door de burgemeester van Amersfoort.

Burgemeester Lucas Bolsius is zelf deze avond ook aanwezig en zal een korte gedachte aan het publiek meegeven.

Er is een prachtig, sfeervol programma gekozen voor deze avond.
Muziek uit het klassieke repertoire, filmmuziek en origineel werk komt langs, zoals onder andere de “Hymn to the fallen” (uit ‘Saving Private Ryan’),
delen uit Karl Jenkins “Stabat Mater” en het prachtige “Rhosymedre” van Ralph Vaughan Williams.
Presentatie is in handen van dichter Henk de Klerck, die de stukken zal voorzien van passende introductie en context.

Graag nodigen we je van harte uit om dit jaar 4 mei eens anders in te vullen en samen met ons de herdenking te beleven in Amersfoort.
Om iedereen de gelegenheid te geven ook om 20:00 de herdenking mee te maken, begint het Herdenkingsconcert pas om 21:00 uur.
Het concert zal rond 22:15 zijn afgelopen.

Hopelijk tot ziens op 4 mei in de Xaveriuskerk!